Lets clean up Europe - Costa Brava, Girona (may 8th, 2021)

Lets clean up Europe - Costa Brava, Girona (may 8th, 2021)

CATALÀ

La vuitena edició de la campanya “Let’s Clean Up Europe (LCUE)” ha reunit el matí del dissabte 8 de maig prop d’un centenar de voluntaris en dues accions simultànies de neteja que han tingut lloc a la platja de Sant Feliu de Guíxols i la desembocadura del Ridaura de Platja d’Aro.

Sota el paraigües de l’Agència de Residus de Catalunya, s’ha celebrat una nova jornada de la campanya europea LCUE amb l’objectiu de conscienciar la societat sobre la quantitat de residus que es llancen de forma incontrolada a la natura. Unes 75 persones a Sant Feliu de Guíxols i més d’una trentena a Platja d’Aro han participat en la iniciativa organitzada conjuntament pel Grup de Natura Sterna, Polseres Verdes, La Manduca, el Centre Excursionista Montclar, l’Agrupació de Defensa Forestal Gavarres-Marítima, Protecció Civil de Sant Feliu de Guíxols i de Castell-Platja d’Aro, i les empreses eco-friendly Sloppy Tunas i DLand, a més dels ajuntaments de Sant Feliu de Guíxols i de Castell-Platja d’Aro, i que ha tingut lloc aproximadament entre 10:00 i les 13:00 hores del matí.

La jornada a permès recuperar desenes de quilos de residus produïts tant per abocaments il·legals i incontrolats com per comportament incívics, des d’envasos de plàstic i llaunes a burilles de cigarret, passant per objectes més voluminosos.

Seguint totes les recomanacions sanitàries per a la prevenció de la Covid-19, era obligatori l’ús de mascareta i es facilitaven bosses i guants en el mateix punt de trobada; els voluntaris, així mateix, podien desinfectar-se les mans en les diferents estacions habilitades de gel hidroalcohòlic.

La campanya LCUE tindrà continuïtat el proper 12 de juny quan, en motiu de celebració de Dia Mundial dels oceans, s’organitzarà una nova neteja col·lectiva sota la denominació #lacarainvisibledelplaneta.

—————————

ENGLISH

The 8th edition of the "Let's Clean Up Europe (LCUE)" campaign carried out last Saturday morning, May 8th, about a hundred volunteers in two simultaneous cleaning actions that took place on the beach of Sant Feliu de Guíxols and the Ridaura’s river mouth of Platja d'Aro.

Under the umbrella of the Catalan Waste Agency, a new edition of the European LCUE campaign has been held with the aim of raising society’s awareness of the amount of waste that is dumped uncontrollably into nature.  About 75 people in Sant Feliu de Guíxols and more than thirty in Platja d'Aro have participated in the initiative organized jointly by the Sterna Nature Group and Sloppy Tunas, with colaboration of Polseres Verdes, La Manduca Cooperativa, the CE Montclar, DLand World, the Gavarres Forest Defense Group Gavarres-Marítima and Civil Protection of Sant Feliu de Guíxols and Castell-Platja d'Aro, in addition to the local Councils of Sant Feliu de Guíxols and Castell-Platja d'Aro, and that it took place approximately between 10:00 and 13:00 in the morning.

The day allowed pick up a big amount of kilos of waste produced by both illegal and uncontrolled dumping and uncivil behavior, from plastic containers and cans to cigarette butts, to and many bulky objects.

In order to comply all the health recommendations of Covid-19, the use of a mask was mandatory and bags and gloves were provided at the same meeting point;  the volunteers could also clean their hands in the different hydroalcoholic gel stations.

The LCUE campaign will continue on June 12, when, in celebration of World Oceans Day, a new collective clean-up will be organized under the name #lacarainvisibledelplaneta.

————-

CASTELLANO

La octava edición de la campaña "Let 's Clean Up Europe (LCUE)" ha reunido la mañana del sábado 8 de mayo cerca de un centenar de voluntarios en dos acciones simultáneas de limpieza que han tenido lugar en la playa de Sant Feliu de Guíxols y  la desembocadura del Ridaura de Playa de Aro.

Bajo el paraguas de la Agencia de Residuos de Cataluña, se ha celebrado una nueva jornada de la campaña europea LCUE con el objetivo de concienciar a la sociedad sobre la cantidad de residuos que se lanzan de forma incontrolada en la naturaleza.  Unas 75 personas en Sant Feliu de Guíxols y más de una treintena en Playa de Aro han participado en la iniciativa organizada conjuntamente por el Grupo de Natura Sterna, Pulseras Verdes, La Manduca, el Centro Excursionista Montclar, la Agrupación de Defensa Forestal Gavarres  -Marítima, Protección Civil de Sant Feliu de Guíxols y de Castillo de Aro, y las empresas eco-friendly Sloppy Tunas y DLannd, además de los ayuntamientos de Sant Feliu de Guíxols y de Castillo de Aro, y que  ha tenido lugar aproximadamente entre 10:00 y las 13:00 horas de la mañana.

La jornada a permitido recuperar decenas de kilos de residuos producidos tanto por vertidos ilegales e incontrolados como por comportamiento incívicos, desde envases de plástico y latas a colillas de cigarrillo, pasando por objetos más voluminosos.

Siguiendo todas las recomendaciones sanitarias para la prevención de la Covidien-19, era obligatorio el uso de mascarilla y se facilitaban bolsas y guantes en el mismo punto de encuentro;  los voluntarios, asimismo, podían desinfectarse las manos en las diferentes estaciones habilitadas de gel hidroalcohólico.

La campaña LCUE tendrá continuidad el próximo 12 de junio cuando, con motivo de celebración de Día Mundial de los océanos, se organizará una nueva limpieza colectiva bajo la denominación #lacarainvisibledelplaneta.


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published