Submarine Cleanup - Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i Baix Ter (Sep 15th, 2020)

Submarine Cleanup - Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i Baix Ter (Sep 15th, 2020)

 

 

ENGLISH 🇬🇧

On September 15th, 2020, in the Natural Park of Montgrí, les Illes Medes i Baix Ter, a seabed cleaning Beach Clean up took place in commemoration of the World Clean up Day, about 25 divers went underwater to take the trash accumulated by recreational fishing and tourist activity.

Costa Brava is known for it’s beautiful coasts and clean sea, despite this, the divers collected a considerable amount of polluting and harmful elements for the environment. Fishing lines, led and plastics were the main items found during the collection. It is also worth noting the appearance of single use masks, which seems that, unfortunately, in the near future will gain presence among the most common waste.

Plastic presence is guaranteed, according to GreenPeace, between 21% and 54% of the microplastics found in the sea are accumulated in the Mediterranean Sea. But a small fishing lead can contaminate more than 20,000 liters of water, or a 2 or 3 m fishing line. with the movement of the sea its surroundings become deserted, preventing life from growing.

This clean-up day was hosted by Sloppy Tunas together in collaboration with the Diving Center La Sirena, which provided all the necessary infrastructure to do the dives and with Grup de Natura Sterna that putted in scientific and territorial knowledge.

To see the pictures click here

 CASTELLANO 🇪🇸

El martes 15 de Septiembre de 2020, en el Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i Baix Ter, tuvo lugar una limpieza de fondo marino en conmemoración al World Clean up Day, cerca de 25 buzos hicieron una inmersión para retirar basura acumulada por la actividad turística y la pesca recreativa. 

Es conocido el buen estado del mar en la Costa Brava, a pesar de ello, los buzos recogieron una cantidad considerable de elementos contaminantes y nocivos para el medio. Sedal de pesca, plomos y plásticos fueron los principales protagonistas de la recogida. También cabe remarcar la aparición de alguna mascarilla, que parece ser que, por desgracia, irán ocupando su espacio entre los residuos más comunes.

La presencia de plásticos está asegurada, según GreenPeace entre el 21% y el 54% de los microplásticos que se encuentran en el mar estan acumulados en la Cuenca del Mediterraneo. Pero un pequeño plomo de pesca puede contaminar más de 20.000 litros de agua, o un sedal de pesca de 2 o 3 m. con el movimiento del mar se desertiza su alrededor impidiendo que crezca vida.

La organización fue a cargo de Sloppy Tunas con la colaboración del Diving Center La Sirena, que facilitó toda la infraestructura necesaria para hacer las inmersiones y con el Grup de Natura Sterna que aportó el conocimiento científico y del territorio.

Para ver fotos y video haz click

 CATALÀ

El dimarts 15 de setembre de 2020, al Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i Baix Ter, va tenir lloc una neteja de fons marí en commemoració al World Clean up Day, prop de 25 submarinistes van fer una immersió per retirar la brossa acumulada per l’activitat turística i la pesca recreativa.

És conegut el bon estat del mar a la Costa Brava, tot i això, els submarinistes van recollir una gran quantitat d’elements contaminants i nocius pel Medi Ambient. Fil de pesca, ploms i plàstics van ser els principals protagonistes de la recollida. També és remarcable l’aparició d’alguna mascareta, que sembla que per desgràcia aniran ocupant el seu espai entre els residus més comuns.

La presència de plàstic estava garantida, segons greenpeace entre el 21% i 54% del plàstic del Mar es troba acumulat a la Conca del Mediterrani. Però un petit plom pot contaminar més de 20.000 litres d’aigua, o un fil de pesca de  2 o 3 m amb el moviment del mar fueteja i desertitza el seu voltant impedint que creixi vida.  

L’organització va còrrer a càrrec d’Sloppy Tunas comptant amb la col·laboració del Diving Center La Sirena, que va facilitar tota la infraestructura necessària per fer les immersions i amb el Grup de Natura Sterna que va aportar el coneixement científic i del territori.

 Per veure fotos i video fes click


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published